PostHeaderIcon Langzaam gebraden lamsschouder of geitenschouder

Dit is een heel apart gerecht, heel gemakkelijk te maken en succes verzekerd. Past ook goed bij feestdagen.

Koop een hele lamsschouder bij je slager. Als je een grote (ca. 1,5 kg) lamsschouder koopt is die goed voor 4 pers.  Meestal zijn ze kleiner. Laatst had ik 2 schouders en daar konden we met 6 personen ruim van eten. Er was niets meer over. Zo lekker…. Misschien is het handig om van te voren te bestellen. Niet iedere slager heeft dit in voorraad. Bij de Lindenhoff in Baambrugge hebben ze het altijd en je krijgt er een mooie marinade bij van olijfolie met knoflook, salie, thijm, rozemarijn, zeezout en peper. Daar smeer je de schouder mee in en leg het vlees in een braadslee waar het goed in past. Leg het vlees met de buitenkant naar boven. Doe een stuk folie om het pootje , zodat dit ook lekker sappig blijft.

Zet de oven op 80 gr. en braad  de schouder 6 a 8 uur. Het resultaat is verrukkelijk. Het vlees haal je zo van het bot. Het is als draadjesvlees, maar dan met een zeer speciale smaak.

Als je niet van al die kruiden houdt is het ook al goed als je de schouder met alleen zout, peper en olijfolie insmeert. Ook dan is het erg lekker.

Serveer met gebakken aardappelen of een mooie puree en een lekkere groene salade. Of zoals de Fransen het serveren met flageolets (groene kidneybonen bv. van Bonduelle). Ook lekker met kikkererwten met rucola. Zie het recept elders op deze site.

Het is prachtig om te zien hoe de lamsschouder uit de oven komt. Voor het serveren met een grotere groep weer wat onhandig. Haal dan het vlees van het bot en leg het terug in de schaal. doe er zout en peper op. Dek af met folie en warm het zo  voor het opdienen even op. Ca. 10 min op 180 gr.

Print Friendly

Leave a Reply