PostHeaderIcon Gepocheerd kwartelei

Dit ziet er mooi uit en is heel lekker. Maar hoe krijg je het warm op het bord?  Je kunt het de dag van te voren zelfs al klaar maken.

De eitjes moeten vers zijn, maar aangezien je dat niet altijd weet breek je het eitje door een fijne zeef. Het dikke gedeelte van het eiwit blijft rond de dooier zitten. De rest zakt door de zeef. Dat heb je ook niet nodig, want dat zorgt alleen maar voor veel witte draden in het water. Doe dit ook met het volgende eitje. Doe het uitglekte ei in een klein bakje. Max. 4 eitjes in het bakje. Doe er dan nog een paar druppeltjes azijn in. De azijn zorgt ervoor dat het eiwit steviger rond de dooier blijft zitten.

Zet een middelgrote pan met ruim halfvol water op het vuur. Als het water kookt doe je er een snufje zout in en een scheutje azijn.

Zet een bakje klaar met koud water met ijsblokjes erin. Hier doe je de gepocheerde eitjes meteen in als je ze uit de pan haalt. Dan stopt het kookproces en kookt het eitje dus niet door en blijft de dooier zacht.

Als het water kookt draai dan met een klopper een kolk in het water. Het vuur blijft hoog. Als er een goede kolk aanwezig is laat je heel snel het bakje met de vier eitjes in het water glijden. Blijf aan de oppervlakte van het water nog even doorroeren. NIET IN HET WATER. DAN MAAK JE DE EITJES STUK. Na ca. 1,5 minuut kun je met een schuimspaan de eitjes eruit halen. Meteen in het ijswater doen. Daarna doe je de volgende eitjes totdat je klaar bent.

Na een paar minuten kun je de eitjes al uit het ijswater halen. Als er rare uitsteeksels eiwit aanzitten snijd je die voorzichtig weg.

Doe de eitjes in een bakje en zet weg tot gebruik. Als je het gerecht gaat serveren giet je even KOKEND water op de eitjes. Dan zijn ze weer lauw en erg lekker en verrassend op het bord.

Je gasten hebben niet gezien hoe je het gemaakt hebt en staan versteld van het resultaat.

Als je twijfelt probeer het dan eerst met een eitje of met twee. Als je het daarna vertrouwt probeer je het met meer. Echt waar, je zult versteld staan!!! Wie weet kun je dan later ook een gewoon ei pocheren.

Print Friendly

One Response to “Gepocheerd kwartelei”

Leave a Reply