kervelsoep

kervelsoep

Het is echt soepweertje. Maak vandaag of morgen eens een kervelsoepje. Makkelijk, snel en erg lekker.

Voor 4 personen heb je nodig: 2 bosjes kervel gewassen en grof gesneden, 1 liter groenten- of tuinkruidenbouillon (mag bouillonblokje zijn), 1 ui gesneden, 1 teentje knoflook (groene kern eruit), een klein gedroogd chilipepertje, 2 middelgrote aardappels geschild en in stukken gesneden, 3 eetlepels olijfolie.

Fruit de ui met het chilipepertje en de knoflook in de olie en doe een paar minuten later de grof gesneden kervel erbij en de stukken aardappel. De aardappel is nodig voor de binding (anders krijg je een waterig soepje). Giet de bouillon erop of warm water met bouillonblokjes en laat ca. 20 min. zachtjes koken. Daarna met de staafmixer of keukenmachine alles fijnmaken. Op smaak maken met peper en zout.

Als je echt wilt uitpakken dan klop je nog wat slagroom stijf  (zonder suiker natuurlijk). Je doet een lepel slagroom op de bodem van de soepkop en schenkt dan de soep er boven op. De room komt naar boven en zorgt voor een mooi schuimlaagje op de soep.

Je gasten zijn helemaal onder de indruk.

0 reacties op “kervelsoepVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *