PostHeaderIcon Wortel-gembersoep

Een werkelijk meer dan verrukkelijke soep.

Gelijk maar een grote pan maken, want dan heb je de volgende dag ook nog wat.

Je hebt nodig: 1 kg wortelen schoongemaakt en in grove stukken gesneden, 1 stuk verse gember (ca. 4-5 cm) klein gesneden,1 groentebouillonblokje en een halve liter kokend water, 1 blik kokosmelk, 3 eetlepels olijfolie, een suikerlepel mosterdzaadjes, koriander.

De olijfolie met de mosterdzaadjes langzaam verhitten. Zodra de mosterdzaadjes beginnen te springen doe je de stukken wortel en de fijngesneden gember erbij. Even doorroeren. Voeg het kokende water, bouillonblokje en de kokosmelk toe en ook wat takjes koriander. Als de wortels niet helemaal onder het vocht staan voeg je nog wat water toe. Laat dit zachtjes gaar worden (ca. 20 min). Pureer met de staafmixer of in de blender. Proef of de soep goed op smaak is. Dien op en strooi er wat vers geknipte koriander over. Is de soep te dik naar je smaak kun je de soep altijd verdunnen met wat bouillon of water.

Indien je de kokosmelk te zwaar vindt gebruik je alleen bouillon of je vervangt de kokosmelk door wortelsap. Let wel: wortelsap maakt de soep iets zoeter. En er is ook magere kokosmelk te koop.

Print Friendly

Leave a Reply