PostHeaderIcon Aubergine pasta (baba ghanoush)

Dit voorgerechtje heb ik ook in Libanon gegeten. Samen met de Itch(deze salade staat al op de site) en eventueel humus een drietal voorgerechten geserveerd met Libanees of Turks brood.

Je hebt nodig: 2 aubergines, een teentje knoflook geperst (groene middengedeelte verwijderen), sap van ca. een halve citroen, 2 eetlepels sesamolie, 3 eetlepels mooie olijfolie, zout en vers gemalen peper. Eventueel wat granaatappel pitjes of granaatappelpuree.

Prik gaatjes in de aubergines en leg ze in een schaal 45-60 minuten in een hete oven op ca. 220 gr. tot ze van binnen zacht zijn.

Even af laten koelen, dan de schil eraf halen en prak het auberginevlees. Als er vlees op de schil achterblijft haal dat er dan met een lepel af. Meng de knoflook, het citroensap, peper, zout, sesamolie en olijfolie met het auberginevlees. Proef. Maak het af op je eigen smaak. Het is nl. altijd toch een beetje gokken, omdat elke aubergine weer anders van formaat is.

Strooi er in het seizoen wat granaatappelpitjes op of granaatappelpuree. Serveer met Libanees of Turks brood.

Heerlijk!

Print Friendly

Leave a Reply