PostHeaderIcon Lamsschenkel met artisjok

Een prachtig gerecht. Kan ruim van te voren worden klaargemaakt.

Benodigdheden: per persoon 1 lamsschenkel, 2 artisjokken (bij 4 personen), halve bos fijngehakte bladpeterselie, 2 teentjes geperste knoflook, een chilipeper (zonder pitjes) of een klein gedroogd chilipepertje, 1/3 fles rode wijn (mag ook iets meer zijn), peper, zout, olijfolie.

Kook de artisjokken gaar. Haal de blaadjes eraf totdat je de bodem overhoudt. Verwijder de haren. Snijd de bodem in 8 stukjes.

Je kunt ook eventueel (kant en klare) artisjokbodems uit een pot gebruiken.

Doe peper en zout op de schenkels en braad ze aan in olijfolie. Als ze bruin zijn haal je ze uit de pan. Doe de chilipeper bij het aanbakvocht met de geperste knoflook (eventueel aangevuld met andere groenten naar wens) en roer even. Blus met de rode wijn. Voeg de fijngehakte peterselie toe en doe de lamsschenkels weer terug in de pan. Laat dit zachtjes met het deksel op de pan twee uur sudderen. Voeg  dan de artisjok en laat nog een half uurtje door sudderen. Het vlees moet van het bot loslaten. Hoe langer het suddert, hoe lekkerder het wordt. Indien nodig op smaak maken met zout en peper.

Als je het lekker vindt kun je ook andere groenten mee laten sudderen. Bijv: tomaatjes, courgette, wortel, ui e.d.

Serveer met een risotto of een mooie aardappelpuree.

Print Friendly

Leave a Reply