Voor 4 pers.
Benodigdheden: 1 kg. vongole, spaghetti (100-125 gr. p.p.)2 knoflookteentjes geperst, 1 kleine bos bladpeterselie fijngehakt, olijfolie, 1 chilipeper (zonder pitjes) of een klein gedroogd chilipepertje,1 glas witte wijn, zout en peper.
Neem een wok, die leent zich hier goed voor. Fruit de chilipeper en knoflook zachtjes in de olie. Blus met de witte wijn. Voeg de GOED gewassen vongole erbij en zet het vuur hoog tot de schelpen open zijn. (in de vongole zit soms veel zand, dus heel goed wassen).
Kook ondertussen de spaghetti in gezouten water al dente. Voeg dan de spaghetti (zo vanuit het water) bij de schelpen. Voeg de peterselie toe, eventueel zout en gemalen peper en nog wat olijfolie.
Dien op. I.p.v. peterselie heb ik het ook wel eens met koriander gemaakt. Smaakt heerlijk.
Heel lekker is ook om kleine tomaatjes toe te voegen. Snij de tomaatjes door midden en doe ze gelijk met de vongole in de wok.
Echt smullen.
0 reacties op “Spaghetti alle vongole”Voeg die van jou toe →