PostHeaderIcon Peer (of perzik) en amaretti taart

Een feestelijke taart.  Puur italiaans.

Je kunt het deeg kant en klaar kopen. Pate brisee of bladerdeeg.

Als je het zelf maakt is hier het recept: 280 gr. bloem, mespunt zout, 120 gr. basterdsuiker,150 gr. boter,2 eieren.

Voor de vulling: 5 rijpe peren,12 bitterkoekjes,12 cantuccinikoekjes, sap van een citroen.

Mix de bloem,zout,suiker en boter in de foodprocessor goed doorelkaar. Voeg de eieren toe en mix nog eens 30 sec. tot een deegbal. Laat dit ca. 1 uur in de koelkast koud worden.

Rol het deeg uit en doe het in een ingevette taartbodem.

Snij de peer in stukjes. Mix de koekjes tot kleine kruimels en roer dit door de peerstukjes. Voeg het citroensap toe. Doe dit mengsel in de taartbodem en bedek de bovenkant met het overgebleven deeg. Bestrooi het geheel met wat suiker. Zet in de oven 45 min. op 180 gr. Voor het opdienen bestrooien met poedersuiker.

Dat is smullen!!!!!

Print Friendly

Leave a Reply