PostHeaderIcon Roodbaars in de oven

In Italie een zeer gewaardeerde visschotel. Je kunt dit vooraf in de ovenschaal klaarmaken en als je gasten hebt hoef je het alleen nog maar in de oven te zetten. Dus maximaal genieten van je gasten en het eten.

Ca. 150 gr. vis p.p.
Zout – peper – olijfolie – knoflook.
1 in fijne ringen gesneden ui.
3 à 4 ontvelde tomaten in plakjes gesneden.
gehakte peterselie en basilicum.

Doe wat olijfolie in een vuurvaste schaal en leg de in ringen gesneden en glazig gefruite uien erin. Bedek dit met de plakjes tomaat en de geperste knoflook. Zout en peper en de gehakte peterselie en basilicum erop. Leg hierop de vis en doe hier ook weer zout peper en kruiden op. Besprenkel met olijfolie en zet ca.15 -20 min. in de oven op 190°.

 

Variatie: Neem een keer zeebaarsfilet i.p.v. roodbaars. En gebruik koriander i.p.v. peterselie. Doe , als je van iets pittig houdt, een halve rode chilipeper in stukjes gesneden door de uien. Als extra kun je nog een venkelknol fijnsnijden , even koken en bij de tomaat en de uien leggen. Zo wordt het een volwaardige maaltijd. En een glas witte wijn erbij. Vis moet zwemmen. Heerlijk!!!

Print Friendly

Leave a Reply